Izbično župa
random10.jpg
Završni koncert velike turneje pod nazivom "Ora et labora“ Marko Perković Thompson održao je u prepunoj dvorani Pecara u Širokom Brijegu. Kako se i očekivalo zanimanje za ovaj koncert bilo je veliko, od Hercegovine, Bosne, Dalmacije, do onih pristiglih iz dijaspore.
Vrijeme iščekivanja najradosnijeg kršćanskog blagdana protekle nedjelje, 20. prosinca, obilježeno je kroz još jedno predbožićno druženje ispred osnovne škole u Izbičnu. Druženje koje pod nazivom "U susret Božiću" već petu godinu za redom organiziraju Mjesna zajednica Izbično i HKUD-a "Brda".
U srijedu večer, 2. prosinca, u prepunoj dvorani Pecara u Širokom Brijegu održano je najavljeno javno snimanje glazbeno-scenskog spektakla Hrvatske radio-televizije ”Lijepom našom – Mostovi kultura”.
Članovi našeg HKUD-a „Brda“ prošlu su nedjelju nastupili u Kraljevoj Sutjesci, a na poziv lokalnog HFS „Bobovac“. Prekrasan i sunčan dan privukao je i mnoge poštovatelje blažene Kraljice Katarine Kotromanić, a posebno članove Franjevačkog svjetovnog reda – trećare kojima je Katarina zaštitnica.
Tešku financijsku situaciju u jednoj od najvažnijih socijalnih ustanova koja skrbi o djeci s poteškoćama u razvoju na području Zapadnohercegovačke županije prepoznali su građani Široko Brijega, ali i građani drugih mjesta u županiji koji su se u velikom broju odazvali pomoći Domu 'Marija naša nada' dolaskom na humanitarni koncert koji se održao u velikoj dvorani Zavoda svete Obitelji.