Izbično župa
random9.jpg

cavoglave1aNa ovogodišnjoj proslavi Dana pobjede u Čavoglavama okupilo se nekoliko desetaka tisuća ljudi.
U bogatom kulturnom i zabavnom programu, koji je trajao gotovo cijeli dan pa sve do ranih jutarnjih sati, nastupili su i članovi KUD-a Brda iz Izbična, koji su od strane organizatora pozvani da uveličaju ovu svečanost.

brda_festa2Sinoć su se kod Ikana na Tribošiću oko 20h okupili članovi KUD-a Brda sa uzvanicima u cilju druženja s pjesmom, gangom, bećarcom ali i igrom.

Službenog i neslužbenog programa nije bilo pa tako da se večer odvijala baš spontano.

BRDA_blato2009_1U nedjelju, 29.lipnja u Biogracima je održano 5. Blaćanko silo. Prve 3 godine je to bila obična lokalna manifestacija da bi se od prošle godine ona nazvala Međunarodnom smotrom folklora „Blaćansko silo“. Naziv svakako opravdava broj kulturno-umjetničkih društava svojom svirkom i igrom ali isto tako i broj posjetitelja koji su se brojali u tisućama.

brda_borak1aPovodom uređenja mlinica Borak, ekipa emisije „Dobro jutro Federacijo“ koja se svako jutro prikazuje na Federalnoj televiziji, danas je (19. lipnja) snimila materijala za jedan prilog vezan za spomenuto uređivanje objekata koji se nalaze na samom izvoru rijeke Lištice. To su nekada bile mlinice koje su koristili stanovnici šireg našeg područja.

sv_ante2009_uzarici1Na poziv organizatora naš KUD Brda ove je godine uveličao proslavu blagdana sv. Ante na Uzarićima. Kao i uvijek, vedri i raspjevani krenuli su autobusom iz Izbična oko 17.oo sati da bi nazočili sv. misi na Uzarićima u 18.00 sati.
Po završetku sv. mise nastavilo se druženje pod šatorom gdje je, uz ukusno pripremljena jela i pića, počelo druženje uz pokoju gangu - prvu naznaku kulturno-zabavnog programa koji je uslijedio.