Izbično župa
random2.jpg
Iz obližnjeg samostana na Humcu stigao je na štakama a onda ih odbacio te u svečanom misnom ruhu, u pratnji provincijala fra Miljenka Šteke i župnika fra Ferde Bobana, krenuo do oltara niz prepunu crkvu sv. Blaža. Iako narušenog zdravlja niti jednog trenutka nije krio zadovoljstvo svim priređenim u Gradnićima.
Prošli petak, točnije 18. rujna, članovi HKUD-a „Brda“ su u pratnji prijatelja „Sinova Hercegovine“ krenuli na put prema mađarskom gradu Pečuhu gdje su svi zajedno predstavili običaje hrvatskog naroda u Zapadnoj Hercegovini kroz pjesmu i plesove.
Putovanje je započelo u Izbičnu u 16 sati odakle je autobus s Izbičanima krenuo put Slavonije i Mađarske.
Nakon samo par tjedana, u Crnču je u subotu, 12. rujna, održana još jedna smotra folklora. Ovaj su put nastupili najmanji članovi širokobrijeških društava, odnosno onih u kojima djeluje i dječja sekcija a među njima i najmlađi članovi našeg HKUD-a „Brda“.
Kao zahvalu za nastup HKUD-a Brda u svojim nedavnim svatovima, Vinko Pavković-Ilijin je bio pokrovitelj još jednog druženja folkloraša i prijatelja, ovog puta kod Ikana na Tribošiću. Mnogobrojni pozivi iz Njemačke nisu ništa prepustili slučaju a rezultirali su prekrasnom nedjeljnom večeri uz ugodnu zabavu i zakusku, gangu,pjesmu, bećarac i druženje.
Od kako je 1997. godine skupina entuzijasta iz Izbična odlučila okupiti domicilne mještane s ostalom raseljenom rodbinom i prijateljima na jednom mjestu, samo u dvije prigode je zamišljenom konceptu kišno nevrijeme remetilo to nastojanje. Prvi put 2005. godine i ponovno u ovogodišnjoj organizaciji.