Izbično župa
random2.jpg
Folkloraši iz Izbična i njihovi prijatelji okupili su se prošlog vikenda u Liškom polju, ugodnom ambijentu imanja Dražena i Nine Naletilić. Sportski i zabavni sadržaj još je jednom rezultirao prekrasnom druženju malih i velikih, mladih i starijih.
U organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, UHAKUD-a u BiH i društava Hercegovine, jučer je u Mostaru održan veliki humanitarni koncert „Društva Hercegovine za društva Bosne“. Koncertom se skrenula pozornost, te omogućila namjenska sredstava za pomoć kulturi, društvima koja su stradala u prošlogodišnjim poplavama.

Muški pjevački sastav našeg kulturno-umjetničkog društva „Brda“ sinoć je bio dio još jednog Sila na uskrsni ponedjeljak kod Vrančine na Kočerinu, ovog puta 21. po redu. Uz mnoge druge pjevače, guslare i diplare iz raznih dijelova Hercegovine i Dalmacije, Izbičani su prikazali nekoliko bećaraca s motivima najradosnijeg kršćanskog blagdana.

Prošlog je vikenda Novi Travnik bio domaćin tradicionalne smotre folklora u sklopu manifestacije Rujanski susreti 2014. godine. Program Susreta je trajao od 04.- 07. rujna. Započeli su koncertom tamburaških sastava na Trgu Općine Novi Travnik i folklornim koncertom u Fojnici a završili IV. sajmom tradicijskih obrta i rukotvorina.

Po sedamnaesti put za redom Izbičko polje protekle je subote bilo odredište nekoliko tisuća okupljenih na ovogodišnjoj proslavi Izbičijade. Dan nakon blagdana Velike Gospe Izbičko polje biva tradicionalno okupljalište mještana kao i onih brojnih raseljenih diljem svijeta, uz tisuće prijatelja i gostiju koji rado posjete ovu manifestaciju.