Izbično župa
random7.jpg
Mještani Jasenice tradicionalno već dugi niz godina proslavljaju blagdan Gospe od Anđela, zaštitnicu Jasenice. Program proslave započeo je trodnevnicom u srijedu 30.07.2014. godine u 19 sati te se nastavio u četvrtak 31.07.2014. i petak 01.08.2014., također služenjem svetih misa u 19 sati. 

Nova destinacija izbičkih folkloraša je bila Tijarica, 26. srpnja na 11. folklornoj manifestaciji Dani komina, pure i bronzina u organizaciji udruge ''Pokrenimo Tijaricu''. Iako su prvi put u Tijarici svi su ostali pod dojmom i bili oduševljeni. Uz naše kulturno-umjetničko društvo Brda još su bila dva društva iz Hercegovine: HKUD Svi sveti - Jare i HKUD Kočerin - Kočerin.

Prošlog je vikenda održana još jedna večer folklora u Jarama. Organizator je bilo domaće društvo HKUD „Svi Sveti“ iz Jara a na 12. po redu manifestaciji je sudjelovalo 9 društava s područja Hercegovine i to:
Lijepo vrijeme dozvolilo je druženje naših folkloraša i prijatelja prošlog vikenda u Širokom Brijegu. U ugodnom ambijentu kraj širokobriješke obilazne ceste, u Liškom ili Biberovom polju, kako ga mnogi nazivaju, Izbičani su i Britvičani te njihovi prijatelji proveli jedno prekrasno subotnje popodne.
Šesti festival folklora pod nazivom „Neka pjesma Bunom teče“, prošlog je vikenda održan ispred osnovne škole na Buni kraj Mostara. U programu su sudjelovali folkloraši iz Stoca, Rame, Dubrava te Širokog Brijega.