Izbično župa
random6.jpg
Obilježavanje i proslava blagdana sv. Ante na Uzarićima, i ove je godine bila upriličena u organizaciji HKUD-a Uzarići.
Pod nazivom "Vrati nam se običaju staru", domaćini su 8. godinu za redom organizirali večer folklora
Četvrtu godinu za redom mještani sela Dobriča i Prova pred mjesnom crkvom sv. Josipa organizirali su manifestaciju o kojoj gosti i domaćini govore samo u superlativu.
Počelo je procesijom od crkve do kapelice. Zaustavili su se pred spomenikom poginulim u ratovima, pomolili se, zapalili svijeće i položili vijenac.
Koordinacija svih kulturnoumjetničkih društava u općini Široki Brijeg je prošlog vikenda organizirala treću po redu dječju večer folklora koja je u programu Brijeških zvona. Dvorana kina Borak je i ove godine bila domaćin razigranim i raspjevanim mališanima, članovima širokobrijeških KUD-ova iz Turčinovića, Rasna, Mokrog, Jara, Ljutog Doca, Knešpolja,  Crnča, Dobrkovića i Kočerina.

Firma Izbično d.o.o. registrirana u Splitu, vlasnika Velimira Pavkovića – Veke,  svoju je djelatnost proširila i u ugostiteljske vode. Naime, na (polu)otoku Čiovu, mostom kraj Trogira povezanim s kopnom, otvorila je ugostiteljski objekt kraj prekrasne plaže, na prostoru od oko 1500 metara četvornih i sa 160 sjedećih mjesta.

Tri su dana prošla a dojmovi se još uvijek prepričavaju. Složnost župe je još jednom izašla na vidjelo, ovog puta na proslavi 97. godišnjice postojanja naše župe, odnosno proslavi sv. Josipa Radnika, zaštitnika župne crkve u Izbičnu.