Izbično župa
random10.jpg
Na Puringaju su svečano otvorene nove prostorije HKUD-a 'Hercegovac'. Jerko Sesar predsjednik HKUD-a 'Hercegovac', izrazivši zadovoljstvo novim prostorijama društva, zahvalio je Općinskom načelniku Miri Kraljeviću, predsjedniku Vlade ŽZH Zdenku Ćosiću i ravnateljici Zavoda Svete obitelji Vesni Ćužić koji su najzaslužniji za dobivanje prostorija na korištenje. 
Silo na uskrsni ponedjeljak kod Vrančine je ove godine doživjelo svoje, jubilarno, 20. izdanje. Ponovno su se na jednome mjestu okupili najbolji gangači, guslari i diplari s naših područja a pojedina kulturnoumjetnička društva su sa svojim pjevačkim sastavima izvodili razne pjesme i bećarce što su upotpunili program ovog jedinstvenog događaja na Kočerinu.
Društvo za zaštitu okoliša i kulturno povijesnog nasljeđa Zapadna Hercegovina - EKO-ZH zajedno s Razvojnom agencijom Županije Zapadnohercegovačke – HERAG, prošlog su vikenda organizirali drugu praktičnu radionicu u Borku pod nazivom „Mogućnosti i načini ugradnje pločastog vapnenca u različite objekte“.
Večernji list BiH, pod uredničkom palicom našeg Joze Pavkovića, je po 13. put organizirao Večernjakov pečat, događaj koji okuplja mnoga poznata lica iz društvenog, kulturnog, sportskog, političkog i duhovnog života. Osobe koje žive ili rade u Bosni i Hercegovini i koje su porijeklom iz naše države bivaju nagrađene za svoja postignuća i uspjehe prestižnom nagradom, Večernjakovim pečatom.
U organizaciji Inicijative za Široki Brijeg, i ove godine se organiziralo humanitarno božićno druženje „Što ti možeš učiniti za Božić“. Kroz tri večeri posjetitelji su mogli kušati kuhano vino, jela s roštilja, uštipke, fritule, mogli su pogledati i kupiti radove studenata likovne akademije u Širokom Brijegu