Izbično župa
random4.jpg
Nakon prošlotjednog nastupa na Međunarodnoj smotri folklora u Muću, ove subote članovi HKUD-a "Brda" svoje su običaje kroz pjesmu i ples predstavili u granicama Bosne i Hercegovine.  U subotu, 30. srpnja 2016. g. u 15:30 h, članovi HKUD-a "Brda" krenuli su u Roško polje, nedaleko od Tomislavgrada,
U subotu 23.srpnja 2016.g u 16 h, članovi HKUD-a "BRDA IZBIČNO" posjetili su Muć, mjesto u Dalmatinskoj Zagori kako bi sudjelovali na 15. međunarodnoj smotri folklora "Stara je škrinja otvorena". Nakon trosatne vožnje članovi HKUD-a su se u prostorijama škole spremili za nastup.
U sklopu manifestacije „Dani sv. Ivana Krstitelja“, u oraganizaciji HKUD-a "Rodoč", članovi dječje skupine našeg lokalnog HKUD-a "Brda" sudjelovali su u petak, 23.lipnja, na VII. smotri dječjeg folklora u Rodoču. Događaj je započeo u popodnevnim satima svečanim mimohodom 12 društava s područja Bosne i Hercegovine i Hrvatske od osnovne škole u Rodoču do obližnje crkve
U ponedjeljak, 08. veljače, u širokobriješkom kinu "Borak" održana je promocija dviju knjiga i to „Ne plači, dobri moj anđele“ i "58" HOS u obrani Vukovara autora Damira Plavšića i Damira Markuša, vukovarskih branitelja.
Sinoć je u susjednom selu Crnač bio organiziran maskenbal za malu djecu, najmlađe članove folklornih društava. Organizatori su bili članovi HKUD-a "Crnač" koji su pozvali mališane iz naše župe da im se pridruže u njihovoj mjesnoj školi, što su vrlo rado i učinili.