Sinoć su se kod Ikana na Tribošiću oko 20h okupili članovi KUD-a Brda sa uzvanicima u cilju druženja s pjesmom, gangom, bećarcom ali i igrom.

Službenog i neslužbenog programa nije bilo pa tako da se večer odvijala baš spontano.



Tako se s večerom počelo oko 21h gdje se na stolovima našlo ono najbolje iz Ikanove domaće kuhinje. Slike koje slijede će to najbolje pokazati.

Muški članovi KUD-a su osigurali mezu a ženski, ponajviše Tribošćanke, su osigurale sve ono što ide uz mezu - pite, kiflice, uštipke i kolače a koje su ujedno bile glavni organizator i posluga večeri. Ali je sve ovo sjena angažmanu Franke Soldo - Frenkija koji je bio glavni pokrovitelj večeri.

Zabava se nastavila uz pjesmu, gangu i bećarac ali i uz zvuke tamburaškog sastava KUD-a.

- Posebno nas raduje nova generacija muške gange i bećarca koja je sačinjena iz samog društva - izjavio je voditelj društva Ivo Crnjac - Didović za portal izbicno.info

Uz Draginu harmoniku i "Vjekinu" trusu igra i zabava se nastavila do ranih jutarnjih sati gdje su se članovi uz svitanje zore i 8 stupnjeva Celzijusovih odvezli svojim kućama.

Ovo već postaje tradicija spontanog okupljanja društva jer se samo društvo s istim povodom prošle godine pred Božić okupilo u gostioni kod Tome Logarušića gdje su Pavkovići i Logarušići bili organizatori a Mićo Crnjac - Lončarušić glavni pokrovitelj večeri.

Već se kuju planovi za treći skup samo, kako kažu neki članovi, ne smije proći ovoliko dugo vremena kao između dva prva.




 

Vjeko Pavković
Fotografije: Tihomir Crnjac i Marija Crnjac