Kulturno-turističko-gospodarstvena manifestacija "Dani berbe grožđa" koja se održavala u Čitluku od 18. do 20. rujna svečano je zatvorena u nedjelju, 20. rujna. Između 17 KUD-ova iz BiH i susjedne Hrvatske, kulturno-zabavni program uveličao je i KUD Brda iz Izbična, svečanim mimohodom kroz grad Čitluk do središnje pozornice gdje su nastupili s uvježbanom koreografijom Hercegovine.

Nakon nastupa krenulo se u športsku dvoranu gdje su domaćini pripremili večeru za članove KUD-ova i goste.



Važno napomenuti da se ova manifestacija održava od 1955. godine. Posvećena je početku berbe plodova trsa i održava se u mjesecu rujnu i to prvi tjedan nakon crkvenog blagdana Sv. križa i traje do 3 (tri) dana. Iz godine u godinu, ova manifestacija sve je bogatija i bogatija, a želje je organizatora da preraste u međunarodnu smotru vinara, vinogradara i kulturnog stvaralaštva.

Posljednjeg dana programa Dana berbe grožđa na stadionu Bare održao se atletski miting. U organizaciji AK "Brotnjo" i ove godine miting je okupio ponajbolje mlade atletičare Bosne i Hercegovine.

Po prvi put održano je i natjecanje u seniorskoj konkurenciji, te natjecanje građana. Nakon toga kulturno-turističko-gospodarstvenu manifestaciju "Dani berbe grožđa" otvorila je predsjednica Federacija BiH Borjana Krišto, a nakon toga upriličen je cjelovečernji zabavni program.

 

Vjeko Pavković
Foto: Vjeko Pavković, Robert Soldo, Jelica Soldo