Sinoć, 19. lipnja 2010., u sklopu ?Brijeških zvona? ove se godine po prvi puta našla i menifestacija ?Večer folklora ? HKUD Sveta Ana? s lokacijom u Ljutom Docu, organizatora, kako stoji i u samom nazivu manifestacije, HKUD-a Sveta Ana i samih mještana a glavni pokrovitelj večeri je bio, vjerni prijatelj svih kulturno umjetničkih društava g. Miro Kraljević. Slobodno se može naglasiti da je naš gradonačelnik zaslužan za više okupljanja ove vrste i da je svojom nazošnošću uvijek bio pri ruci za samu realizaciju.



Ono što je zadivilo sve posjetitelje je to što su Ljutodočanke i Ljutodočani pokazali jedan zdravi kolektiv vezan za ugošćivanje službenih i neslužbenih gostiju te se na stolovima našlo, između ostalog, dosta toga iz domaćih kuhinja odnosno onoga što se nije moglo kupiti u trgovinama ili pekarama. Konobari su tako djelovali kao da svaki gost ima svoga poslužitelja. Uistinu sve pohvale.

Kulturno umjetnički program je bio uistinu bogat jer je sudjelovalo 13 društava iz različitih dijelova prelijepe nam zemlje Hercegovine prikazavši svoje nastupe.

Voditelj programa je bio g. Veselko Čerkez koji je uvodnu riječ prepustio glavnom pokrovitelju večeri, našem gradonačelniku, a potom najavljivao razna kulturno-umjetnička društva koja su se, na početku nastupa, svojim predstavnikom i predstavila kroz par riječi.
Uz naš HKUD Brda nastupili su i HKUD-ovi ?Sveta Ana? - Ljuti Dolac, ?Rodoč? ? Mostar, ?Svi Sveti? ? Jare, ?Uzarići? ? Uzarići, ?Jare? ? Jare, ?Crnašnica? ? Knešpolje, ?Mokro? ? Široki Brijeg, ?Kruševo? ? Kruševo, ?Orlac? ? Mostar, ?Blaćani? ? Biograci te pjevačka grupa ?Jare?, guslar Mile Bondža i Hercegovački bećari.

Grmljavina i kiša koji su uslijedili poslije završetka službenog programa nisu niti malo umanjili zabavu koja se pod šatorom, uz različite vrste pjesmi, odvukla duboko u noć.


G. Miro Kraljević, pozdravio je nazočne na početku manifestacije

ljuti_dolac_2010_sv_ana
HKUD Sv.Ana. Ganga i bećarac su odavno ali nošnja je tek od prošle godine

ljuti_dolac_2010_svi_sveti
Koreografija Linđe privlači pozornost na razne načine

ljuti_dolac_2010_ine_tadic
Ine Tadić sa svojim Hercegovačkim bećarima

ljuti_dolac_2010_slavica
Slavica Ćužić je predstavila svoje društvo HKUD Mokro...

ljuti_dolac_2010_mokro1
...simpatične članove društva

ljuti_dolac_2010_mokro

ljuti_dolac_2010_brda1
Ego je najzaposleniji kod koreografije Linđe KUD-a Brda...

ljuti_dolac_2010_brda2
... a ni ostali nemaju puno manje posla

ljuti_dolac_2010_sator1
Šator je bio utočište mnogima za vrijeme kiše...

ljuti_dolac_2010_brda3
... a pod njim stolovi i pune ruke u gostiju...

ljuti_dolac_2010_brda4
... koji su gangali...

ljuti_dolac_2010_blacani
...i pjevali

ljuti_dolac_2010_vjeko
Društvo našeg tajnika Vjeke je također bilo veselo i raspjevano

ljuti_dolac_2010_kisa
Neki su se našalili da je Sv. Ivan morao krstiti ovu manifestaciju koje se održala po prvi puta.

 

Vjeko Pavković