Slijedom događanja koja su se odvijala prošle 3-4 godine vezanih za HKUD Brda, znači od nastanka društva sve do danas, iz godine u godinu su se ugledavale, naravno, velike promjene.
Prisjećajući se samih početaka i učenja koraka truse kao preduvjeta za daljnji nastavak rada, prvih trzaja žica tamburice pa sve do ovoga kako jeste danas, društvo kupi velike simpatije mnogih.



A ono što jeste danas, zasigurno je veliko i zaslužno a još više zato što se radi o relativno mlađem sastavu društva a tako se pokazuje jedna zrelost i ozbiljnost prema zacrtanim ciljevima. Jedan od tih ciljeva realizaciju je imao proteklih dana.

Tamburaški sastav našeg KUD-a te crkveni zbor je i ovoga Božića svojim zvukovima uveličao misna slavlja za Polnoćku i pučku misu. Ništa drugačije nije bilo niti za Ivandan.
Da bi zvukove zabilježili, arhivirali i pokazali ih cijelom svijetu, amaterskom opremom i još većim amaterskim radom se dobio materijal koji vrijedi i koji je velik iskorak za autore.
Kad su se samom projektu pridružili domaći župnik fra Franjo Mabić te g. Tihomir Crnjac svojim radovima, ishod je bio sasvim drugačiji. Konačni rezultat pogledajte u nastavku koji će zasigurno vrijediti mnogima kad se budu prisjećali kako je to bilo za Božić 2010.

{youtube}tmQut0qKDA4{/youtube}
{youtube}T6IUHCj40Sg{/youtube}
{youtube}Q65G26bOwnw{/youtube}
{youtube}48AfNHsLrYM{/youtube}
{youtube}G80cDwCeGTo{/youtube}
{youtube}_loxYizIcmk{/youtube}
{youtube}zUl3F8sRrt0{/youtube}

 

Vjeko Pavković