Izbično župa

Novosti

Društvo za zaštitu okoliša i kulturno povijesnog nasljeđa Zapadna Hercegovina - EKO-ZH zajedno s Razvojnom agencijom Županije Zapadnohercegovačke – HERAG, prošlog su vikenda organizirali drugu praktičnu radionicu u Borku pod nazivom „Mogućnosti i načini ugradnje pločastog vapnenca u različite objekte“.
Večernji list BiH, pod uredničkom palicom našeg Joze Pavkovića, je po 13. put organizirao Večernjakov pečat, događaj koji okuplja mnoga poznata lica iz društvenog, kulturnog, sportskog, političkog i duhovnog života. Osobe koje žive ili rade u Bosni i Hercegovini i koje su porijeklom iz naše države bivaju nagrađene za svoja postignuća i uspjehe prestižnom nagradom, Večernjakovim pečatom.
U organizaciji Inicijative za Široki Brijeg, i ove godine se organiziralo humanitarno božićno druženje „Što ti možeš učiniti za Božić“. Kroz tri večeri posjetitelji su mogli kušati kuhano vino, jela s roštilja, uštipke, fritule, mogli su pogledati i kupiti radove studenata likovne akademije u Širokom Brijegu
Više od mjesec dana je trajala pauza za naše folkloraše, odnosno od putovanja u Ilok, kad su početkom mjeseca rujna pohodili u najzapadniji grad u Hrvatskoj, sve do ovog tjedna kad su ponovno krenule probe.
U subotu i nedjelju 10. i 11. kolovoza s početkom u 21 sat na platou ispod hotela "Park", u sklopu programa obilježavanja Dana Općine Široki Brijeg i blagdana velike Gospe, održat će se manifestacija "Dani folklora i kulturne baštine" na kojoj će se predstaviti izvorno tradicijsko nasljeđe kao i kulturno umjetničko stvaralaštvo Širokog Brijega.

U petak, 05. srpnja u Biogracima je održano Blaćansko silo. HKUD Blaćani već devetu godinu za redom organiziraju ovu međunarodnu smotru folklora na kojoj se nađu društva s naših prostora ali i ona izvan naših granica.

Prijava korisnika Prijavi se