Izbično župa

Novosti

Nakon par toplih dana i nagovještaja proljeća, zima nam se ponovno vratila. U večernjim satima se temperatura naglo spustila te se Izbično ponovno zabijelilo. Kako je večer odmicala, temperatura se spustila ispod ništice pa se snijeg čvrsto primio za svoju podlogu što je stvorilo manje probleme u prometu vozilima.
14. redovita skupština UHAKUD u BiH (Udruga hrvatskih amaterskih kulturno umjetničkih društava u Bosni i Hercegovini) održana je 02.03.2013. godine u Novom Travniku. Koristimo prigodu zahvaliti domaćinima, HKUD „Stari hrast 2000.“ Novi Travnik i drugim udrugama iz Novog Travnika koji su organizirali izuzetan doček sudionicima i izvrsne uvjete za rad skupštine, a posebno predsjednici  HKUD „Stari hrast 2000.“, gospođi Tanji Mlakić, koja nam je stavila svoj objekt na raspolaganje i sve sudionike častila ručkom.
U nedjelju, 23. prosinca, održano je još jedno božićno blagdansko druženje župljana pod nazivom "U susret Božiću", kojeg su i ove godine organizirali Mjesna zajednica Izbično i HKUD Brda. U ugodnoj atmosferi pod vedrim nebom, ispred osnovne škole u Izbičnu, okupilo se više stotina župljana i dragih gostiju, koji su na dostojanstven i lijep način obilježili ovogodišnje predblagdansko veselje i radost Božića.
Dalmatinska zagora nudi puno toga za ljetni odmor, a jedno od mjesta koje dobiva sve više pozornosti je Cista Velika koja svojom bogatom kulturnom i sakralnom baštinom ima što ponuditi žednima kulture i tradicije. Kao i svake godine povodom Dana pobdjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja Klub Ciste Velike

Na temeljima bazilike naše – naziv je manifestacije koja se prvi put održala u Mokrom kraj Širokog Brijega u nedjelju, 22. srpnja, u organizaciji istoimenog HKUD-a Mokro.

U sklopu treće po redu Eko kolonije koju su organizirali članovi Društva za zaštitu okoliša i kulturno-povijesnog naslijeđa Zapadna Hercegovina - EKO ZH, ovih dana je obavljen fotosafari na području ljubuške, čitlučke i širokobriješke općine.

Prijava korisnika Prijavi se