Izbično župa

Novosti

U organizaciji kulturno-umjetničkog društva Uzarići iz Uzarića i ove godine je organizirana smotra folklora na blagdan nama dragog sveca sv. Ante, zaštitnika crkve u njihovom mjestu.

Mjesna zajednica Dobrič-Provo-Grabova Draga uz suradnju Vodovoda Dobrič-Provo, župe „Imena Isusova“, lovačke jedinice „Orovnik“ te kulturno-umjetničkog društva „Vrila“ su u subotu, 09. lipnja organizirali proslavu događaja „Sveti Ante čuvaj Vrila naša!“.

Svečanim presijecanjem vrpce, Općinski načelnik Miro Kraljević, predstavnik Švedske agencije za međunarodni razvoj (Sida) Mario Vignjević i predstavnica Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Dana Beegun otvorili su Centar za edukaciju.

Na Dužicama 02.06.2012 u sportskom centru OŠ Dužice održana je kulturno-zabavna manifestacija pod nazivom “Hercegovina u srcu”, u organizaciji HKUD-a Biloševica. Početak manifestacije otvorio je predsjednik HKUD-a Biloševica Mariofil Čolak, nakon toga prisutnim gostima se obratio i načelnik općine Široki Brijeg Miro Kraljević

U petak, 01. lipnja 2012. s početkom u 20h održan je party folkloraša s područja Zapadne Hercegovine. Tako se u velikom prostoru u Širokom Brijegu, točnije u Dogani kojeg je prošle godine adaptirala i dovela u funkciju Mreža udruga, okupilo i mlado i staro, odnosno većina onih koji su na bilo koji način u doticaju s folklornim običajima.

silo12 1aBilo je to davne 1994. godine – uvodne su riječi g. Vencela Kraljevića, oca pokojnog Draženka Kraljevića, utemeljitelja udruge „Rodna gruda“ iz Zagreba koja je pokrenula ovu jedinstvenu manifestaciju „Silo na uskrsni ponediljak“ prije punih 18 godina.

Prijava korisnika Prijavi se