silo12 1aBilo je to davne 1994. godine ? uvodne su riječi g. Vencela Kraljevića, oca pokojnog Draženka Kraljevića, utemeljitelja udruge ?Rodna gruda? iz Zagreba koja je pokrenula ovu jedinstvenu manifestaciju ?Silo na uskrsni ponediljak? prije punih 18 godina.

v pecat12 1aJoš jedna godina i još jedan Večernjakov pečat. Ovog puta jedanaesti po redu. Projekt, manifestacija, događaj, svečanost, epiteta društveni, kulturni, jedinstveni, ugledni i nezaboravni koji promovira ne samo Večernji list, već i Široki Brijeg, Izbično, Hercegovinu, državu te sve osobe koje svojim radom postižu vrhunske rezultate i doprinose boljem životu svakom našem državljaninu.

Prostor konobe kod Ikana na Tribošiću je još jednom bilo mjesto okupljanja članova KUD-a Brda i njihovih prijatelja. Ovog puta je to bilo u čast velikom kršćanskom blagdanu Božiću. Blagdanu čija je priča velika i sretna kad su mnoga srca ispunjena nesvakidašnjim osjećajima.

?Što ti možeš učiniti za Božić? organizirala je Inicijativa za Široki Brijeg ujedinivši svoju mladost za pomaganje siromašnim Širokobriježanima. Humanitarna akcija ?Što ti možeš učiniti za Božić? - pjesmom i druženjem za potrebite, uspješno je završena. Dvije večeri na Trgu Gojka Šuška pod postavljenim šatorom i jednu večer u Dogani zbog vremenskih neprilika, pjevale su se božićne pjesme i prodavale pečene kobasice, kuhano vino, sokovi i pivo.

U sklopu dokumentarnog programa BH radija 1, u prostorijama Osnovne škole u Izbičnu dana 28. studenog snimljen je tonski zapis (radio dokument) za emisiju "Selu u pohode" autorice Enise Šojko koja će se emitirati uoči Božićnih blagdana u dva termina na BH radiju 1.