Izbično župa

Novosti

v pecat12 1aJoš jedna godina i još jedan Večernjakov pečat. Ovog puta jedanaesti po redu. Projekt, manifestacija, događaj, svečanost, epiteta društveni, kulturni, jedinstveni, ugledni i nezaboravni koji promovira ne samo Večernji list, već i Široki Brijeg, Izbično, Hercegovinu, državu te sve osobe koje svojim radom postižu vrhunske rezultate i doprinose boljem životu svakom našem državljaninu.

“Što ti možeš učiniti za Božić” organizirala je Inicijativa za Široki Brijeg ujedinivši svoju mladost za pomaganje siromašnim Širokobriježanima. Humanitarna akcija “Što ti možeš učiniti za Božić” - pjesmom i druženjem za potrebite, uspješno je završena. Dvije večeri na Trgu Gojka Šuška pod postavljenim šatorom i jednu večer u Dogani zbog vremenskih neprilika, pjevale su se božićne pjesme i prodavale pečene kobasice, kuhano vino, sokovi i pivo.

Snježne pahuljice, ukrašavanje božićnog bora,  kušanje kuhanog vina uz slasnu domaću mezu, kolo, pjesma, radost i veselje, obilježili su ovogodišnje božićno okupljanje u Izbičnu kojeg su organizirali Mjesna zajednica Izbično i KUD Brda. Ideja da se pred najradosniji kršćanski blagdan, na otvorenom, okupe župljani u zajedničkom druženju i veselju pokazala se potpunosti opravdanom i ima sve preduvjete da preraste u  tradicionalno druženje.

Prostor konobe kod Ikana na Tribošiću je još jednom bilo mjesto okupljanja članova KUD-a Brda i njihovih prijatelja. Ovog puta je to bilo u čast velikom kršćanskom blagdanu Božiću. Blagdanu čija je priča velika i sretna kad su mnoga srca ispunjena nesvakidašnjim osjećajima.

U sklopu dokumentarnog programa BH radija 1, u prostorijama Osnovne škole u Izbičnu dana 28. studenog snimljen je tonski zapis (radio dokument) za emisiju "Selu u pohode" autorice Enise Šojko koja će se emitirati uoči Božićnih blagdana u dva termina na BH radiju 1.

Tek što je prošlo malo više od jedne godine, članovi KUD-a Brda su ponovno bili domaćini društvu Seljačka sloga iz Zadubravlja kraj Slavonskog Broda. Zanimljivo je napomenuti da je ovo već četvrto zajedničko druženje u tom vrlo kratkom periodu. „Činjenica je da nešto zrači među nama“ - riječi su kulturno-umjetničkog voditelja društva iz Zadubravlja g. Zvonke Vidakovića,

Prijava korisnika Prijavi se