Izbično župa

Novosti

Slijedom događanja koja su se odvijala prošle 3-4 godine vezanih za HKUD Brda, znači od nastanka društva sve do danas, iz godine u godinu su se ugledavale, naravno, velike promjene.
Prisjećajući se samih početaka i učenja koraka truse kao preduvjeta za daljnji nastavak rada, prvih trzaja žica tamburice pa sve do ovoga kako jeste danas, društvo kupi velike simpatije mnogih.

ususret_bozicu2010_1aI ove se godine ponovilo druženje članova KUD-a Brda i njihovih prijatelja kod Ikana na Tribošiću a uoči velikog kršćanskog blagdana Božića. Veseli dojmovi koji članovi pamte još od prošle godine s istoga mjesta su se ponovili i ove godine a koji će se prepričavati među sudionicima zasigurno duže vrijeme.

D10_1aO sv. Martinu i danu u mjesecu studenom, kojeg narod popularno zove Martinje, se dosta priče ispričalo i dosta redova ispisalo a na neki način svaka godina nosi neka nova iskustva, nove zgode i prigode pa tako da priča nikada neće ostati dorečena.

proba1aMalo društava u okolici može se pohvaliti pozitivnom atmosferom kakva se može osjetiti i doživjeti među članovima KUD-a BRDA Izbično. Bilo da se radi o druženju kroz putovanja na neki od gostovanja, ili na zajedničkim probama koje se održavaju svakog ponedjeljka.

ususret_bozicu2009_1aVrijeme je Došašća i pripreme za Božić. Hrvatska riječ „Božić“ je zapravo umanjenica riječi „Bog“ a potom je preuzeta kao naziv blagdana te označava da se na taj dan rodio mali Bog – Isus.
Obiteljska okupljanja u vrijeme Adventa, a posebno na Badnjak i Božić, već su stoljećima uporišta obiteljskog zajedništva.

kud_brda_22U Gradskoj športskoj dvorani Pecara, u petak 2. listopada sa početkom u 19 sati, bit će održana tradicionalna Večer folklora 2009. Večer folklora 2009., uz nastup 14 kulturno-umjetničkih društava, održava se u sklopu tradicionalne manifestacije „Briješka zvona“.

Prijava korisnika Prijavi se