Izbično župa

Novosti

Folkloraši iz Izbična i njihovi prijatelji okupili su se prošlog vikenda u Liškom polju, ugodnom ambijentu imanja Dražena i Nine Naletilić. Sportski i zabavni sadržaj još je jednom rezultirao prekrasnom druženju malih i velikih, mladih i starijih.
Lijepo vrijeme dozvolilo je druženje naših folkloraša i prijatelja prošlog vikenda u Širokom Brijegu. U ugodnom ambijentu kraj širokobriješke obilazne ceste, u Liškom ili Biberovom polju, kako ga mnogi nazivaju, Izbičani su i Britvičani te njihovi prijatelji proveli jedno prekrasno subotnje popodne.
Četvrtu godinu za redom mještani sela Dobriča i Prova pred mjesnom crkvom sv. Josipa organizirali su manifestaciju o kojoj gosti i domaćini govore samo u superlativu.
Počelo je procesijom od crkve do kapelice. Zaustavili su se pred spomenikom poginulim u ratovima, pomolili se, zapalili svijeće i položili vijenac.
Koordinacija svih kulturnoumjetničkih društava u općini Široki Brijeg je prošlog vikenda organizirala treću po redu dječju večer folklora koja je u programu Brijeških zvona. Dvorana kina Borak je i ove godine bila domaćin razigranim i raspjevanim mališanima, članovima širokobrijeških KUD-ova iz Turčinovića, Rasna, Mokrog, Jara, Ljutog Doca, Knešpolja,  Crnča, Dobrkovića i Kočerina.

Firma Izbično d.o.o. registrirana u Splitu, vlasnika Velimira Pavkovića – Veke,  svoju je djelatnost proširila i u ugostiteljske vode. Naime, na (polu)otoku Čiovu, mostom kraj Trogira povezanim s kopnom, otvorila je ugostiteljski objekt kraj prekrasne plaže, na prostoru od oko 1500 metara četvornih i sa 160 sjedećih mjesta.

Na Puringaju su svečano otvorene nove prostorije HKUD-a 'Hercegovac'. Jerko Sesar predsjednik HKUD-a 'Hercegovac', izrazivši zadovoljstvo novim prostorijama društva, zahvalio je Općinskom načelniku Miri Kraljeviću, predsjedniku Vlade ŽZH Zdenku Ćosiću i ravnateljici Zavoda Svete obitelji Vesni Ćužić koji su najzaslužniji za dobivanje prostorija na korištenje. 

Prijava korisnika Prijavi se