U sklopu dokumentarnog programa BH radija 1, u prostorijama Osnovne škole u Izbičnu dana 28. studenog snimljen je tonski zapis (radio dokument) za emisiju "Selu u pohode" autorice Enise Šojko koja će se emitirati uoči Božićnih blagdana u dva termina na BH radiju 1.

 

Tek što je prošlo malo više od jedne godine, članovi KUD-a Brda su ponovno bili domaćini društvu Seljačka sloga iz Zadubravlja kraj Slavonskog Broda. Zanimljivo je napomenuti da je ovo već četvrto zajedničko druženje u tom vrlo kratkom periodu. ?Činjenica je da nešto zrači među nama? - riječi su kulturno-umjetničkog voditelja društva iz Zadubravlja g. Zvonke Vidakovića,

Grad Đakovo već po 45. put organizira po mnogima najznačajniju smotru hrvatskog narodnog stvaralaštva ?Đakovačke vezove?. Ove godine se program odvija već od 9. lipnja te se preko različitih programa natjecateljske i revijalne prirode dolazi do glavnog događaja i to međunarodne smotre folklora kada grad ispune deseci tisuća sudionika iz različitih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja.

Danas, 18. rujna je obilježena još jedna godišnjica stradanja škripara u 2. svjetskom ratu na lokalitetu misišta Mosor župa Mostarski Gradac. Organizator programa je bila udruga Hrvatsko spomen područje misište Mosor. Program je započeo u 11?? h procesijom do spomen obilježja poginulih 10 škripara gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Jučer, u subotu 14.05.2011 su se u župnoj crkvi sv. Josipa u Izbičnu vjenčali Kristina Crnjac i Ivan Pavković, članovi našeg kulturnoumjetničkog društva Brda. Svoje sudbonosno "DA" izrekli su pred župnikom fra Franjom Mabićem i pred brojnom rodbinom, kolegama i mještanima  koji su ujedno bili i svatovi i povođani pošto se radi o paru čije je kuće razdjeljivalo samo par stotina metara.