Izbično župa
random4.jpg

Folklor nije samo trusa i taraban, ganga ili bećarac, već je on puno više od toga. Folklor je, zapravo, mjesto gdje se mladi redovno okupljaju na svojim probama i mjesto gdje niču mnogi drugi projekti, pored onih folklorne prirode.

Peto izdanje Međunarodnog Gastronomy Festivala “BH Dukat - Okusi Hercegovine”, što je upriličeno u hotelu Park u Širokom Brijegu, završeno je svečanom dodjelom diploma, medalja i zahvalnica. Na početku ove svečanosti nazočne je u prepunoj dvorani uime organizacijskog odbora festivala te MCI-ja i hotela Park, suorganizatora ove gastronomske manifestacije, pozdravio Darko Košavić.
Guča Gora je još jedna destinacija u velikom opusu nastupa članova našeg domaćeg HKUD-a "Brda". Srednjobosansko staro mjesto kraj Travnika sa crkvom i samostanom starim više od 150 godina, posjetili su u subotu,24. rujna, putujući zajedno s kolegama iz Posušja, članovima HKUD-a "Fra Petar Bakula" koji su također bili pozvani od strane domaćina, IFG "Sloga".
Devetnaesti put za redom Izbičko polje bilo je središte okupljanja brojnih mještana te onih raseljenih diljem svijeta s rodbinom i prijateljima. I ovogodišnji program Izbičijade započeo je odigravanjem nogometne utakmice između momčadi domaćina i susjeda iz Dobrkovića u kojoj su gosti slavili rezultatom 4:5.
Nakon prošlotjednog nastupa na Međunarodnoj smotri folklora u Muću, ove subote članovi HKUD-a "Brda" svoje su običaje kroz pjesmu i ples predstavili u granicama Bosne i Hercegovine.  U subotu, 30. srpnja 2016. g. u 15:30 h, članovi HKUD-a "Brda" krenuli su u Roško polje, nedaleko od Tomislavgrada,
U subotu 23.srpnja 2016.g u 16 h, članovi HKUD-a "BRDA IZBIČNO" posjetili su Muć, mjesto u Dalmatinskoj Zagori kako bi sudjelovali na 15. međunarodnoj smotri folklora "Stara je škrinja otvorena". Nakon trosatne vožnje članovi HKUD-a su se u prostorijama škole spremili za nastup.
U sklopu manifestacije „Dani sv. Ivana Krstitelja“, u oraganizaciji HKUD-a "Rodoč", članovi dječje skupine našeg lokalnog HKUD-a "Brda" sudjelovali su u petak, 23.lipnja, na VII. smotri dječjeg folklora u Rodoču. Događaj je započeo u popodnevnim satima svečanim mimohodom 12 društava s područja Bosne i Hercegovine i Hrvatske od osnovne škole u Rodoču do obližnje crkve

Prijava korisnika Prijavi se