Izbično župa
random7.jpg
Članovi našeg HKUD-a "Brda", još su jednom sudjelovali na festivalu "Spoj hrvatskog sjevera i juga – Uz gangu i bukaru" koji se održao u Cisti Velikoj (HR) 08. kolovoza 2015. godine. Nastupili su s koreografijom Linđe te su na kraju uz zvuke glazbenog sastava iz Ljutog Doca rasplesali dio publike kao i gradonačelnika Zagreba g. Milana Bandića koji je bio glavni pokrovitelj ovog festivala te ga svojom nazočnošću također podržao.

Sinoć je u Crnču petu godinu za redom održana večer folklora pod nazivom „Crnačko silo“. Organizator manifestacije je lokalno kulturno-umjetničko društvo „Crnač“ čiji su članovi i rukovodstvo ugostili, kako svoje mještane tako i mnoge druge posjetitelje iz različitih krajeva naših hercegovačkih područja.

Svetom misom na ostatcima ranokršćanske bazilike (V. –VI. st.) koju je predvodio fra Vendelin Karačić i prigodnom pučkom veselicom, a pod generalnim pokroviteljstvom Grada Širokog Brijega i gradonačelnika Mire Kraljevića u Mokrom je održana tradicionalna manifestacija „Na temeljima bazilike naše“.

Prošlog su vikenda članovi našeg lokalnog kulturno-umjetničkog društva putovali u Zagreb, točnije u Mikuliće i Šestine gdje su sudjelovali na 41. Šestinskom danu, manifestaciji u organizaciji HSPD-a „Sljeme“ koji ove godine slavi 120. obljetnicu svoga djelovanja.

Svečanost proslave blagdana svetoga Ivana Krstitelja u širokobriješkom selu Knešpolje počela je  procesijom od mjesne crkve do izvora rijeke Crnašnice (Vrela svetoga Ivana) gdje se nakon procesije slavila sveta misa.

U organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, UHAKUD-a u BiH i društava Hercegovine, jučer je u Mostaru održan veliki humanitarni koncert „Društva Hercegovine za društva Bosne“. Koncertom se skrenula pozornost, te omogućila namjenska sredstava za pomoć kulturi, društvima koja su stradala u prošlogodišnjim poplavama.

Muški pjevački sastav našeg kulturno-umjetničkog društva „Brda“ sinoć je bio dio još jednog Sila na uskrsni ponedjeljak kod Vrančine na Kočerinu, ovog puta 21. po redu. Uz mnoge druge pjevače, guslare i diplare iz raznih dijelova Hercegovine i Dalmacije, Izbičani su prikazali nekoliko bećaraca s motivima najradosnijeg kršćanskog blagdana.

Prijava korisnika Prijavi se