Izbično župa
random2.jpg

Prošlog je vikenda Novi Travnik bio domaćin tradicionalne smotre folklora u sklopu manifestacije Rujanski susreti 2014. godine. Program Susreta je trajao od 04.- 07. rujna. Započeli su koncertom tamburaških sastava na Trgu Općine Novi Travnik i folklornim koncertom u Fojnici a završili IV. sajmom tradicijskih obrta i rukotvorina.

Po sedamnaesti put za redom Izbičko polje protekle je subote bilo odredište nekoliko tisuća okupljenih na ovogodišnjoj proslavi Izbičijade. Dan nakon blagdana Velike Gospe Izbičko polje biva tradicionalno okupljalište mještana kao i onih brojnih raseljenih diljem svijeta, uz tisuće prijatelja i gostiju koji rado posjete ovu manifestaciju.
Mještani Jasenice tradicionalno već dugi niz godina proslavljaju blagdan Gospe od Anđela, zaštitnicu Jasenice. Program proslave započeo je trodnevnicom u srijedu 30.07.2014. godine u 19 sati te se nastavio u četvrtak 31.07.2014. i petak 01.08.2014., također služenjem svetih misa u 19 sati. 

Nova destinacija izbičkih folkloraša je bila Tijarica, 26. srpnja na 11. folklornoj manifestaciji Dani komina, pure i bronzina u organizaciji udruge ''Pokrenimo Tijaricu''. Iako su prvi put u Tijarici svi su ostali pod dojmom i bili oduševljeni. Uz naše kulturno-umjetničko društvo Brda još su bila dva društva iz Hercegovine: HKUD Svi sveti - Jare i HKUD Kočerin - Kočerin.

Prošlog je vikenda održana još jedna večer folklora u Jarama. Organizator je bilo domaće društvo HKUD „Svi Sveti“ iz Jara a na 12. po redu manifestaciji je sudjelovalo 9 društava s područja Hercegovine i to:
Šesti festival folklora pod nazivom „Neka pjesma Bunom teče“, prošlog je vikenda održan ispred osnovne škole na Buni kraj Mostara. U programu su sudjelovali folkloraši iz Stoca, Rame, Dubrava te Širokog Brijega.
Obilježavanje i proslava blagdana sv. Ante na Uzarićima, i ove je godine bila upriličena u organizaciji HKUD-a Uzarići.
Pod nazivom "Vrati nam se običaju staru", domaćini su 8. godinu za redom organizirali večer folklora

Prijava korisnika Prijavi se