Izbično župa
random6.jpg

Jednom je covjek rekao: “Sve sto je ljepo traje kratko”. Ali zato pretstavlja najslatki dozivljaj koji ste ikad osjetili.
Nikad nisam ni zamisljala da samo za 5 dana mogu upoznati jedne vrlo zanimljivu grupu karakteri, od najmladji do najstari, razlicni a ipak sjedinjeni. A jos manje sam zamisljala da cu uspeti da se doblizim i uklopim u tom jedinstvo.

Zvuci tambure i ostalih instrumenata te šokačkih pjesama ali i ganga i hercegovački bećarac odzvanjali su prošlog vikenda ulicama i parkovima slavonskog grada Đakova. Naime, u nedjelju je obilježen završni program 45. po redu Đakovačkih vezova.

Naš KUD Brda je danas sudjelovao na svečanom otvaranju Lige mjesnih zajednica u Širokom Brijegu.

 

 

 

 

U organizaciji kulturnoumjetničkog društva Uzarići iz Uzarića i ove godine je obilježen blagdan nama dragog sveca sv. Ante, zaštitnika crkve u njihovom mjestu. Organizatori su pripremili bogat kulturnoumjetnički i glazbeni program što je privuklo i zadržalo mnoštvo posjetitelja.

„BH Gastro kutak“, kulinarski show koji se prikazuje ponedjeljkom i petkom na BHTV-u snimio je danas jednu emisiju i u Širokom Brijegu. Točnije u hotelu „Park“ vlasnika Miljenka Crnjca – Miće, ponosnog Izbičanina i predsjednika kulturno-umjetničkog društva iz Izbična.

„Što je Hercegovac bez gusala i gange“ moto je pod kojim se mnoštvo zaljubljenika u ove glazbene instrumente i zvuke okupilo i ove godine u svadbenom salonu „Kod Vrančine“ na Kočerinu. Događaj je svakako poznatiji pod nazivom „Silo na uskrsni ponediljak“ koji spada u manifestaciju koja je od velikog značaja za očuvanje hrvatske narodne baštine s ovih prostora. Pod okriljem je kalendara Brijeških zvona i održava se već po 17. put.

ks_01aDavne 1446. godine Katarina Kosača, kći Stjepana Kosače poznatijeg kao Herzog-a (vojvoda na njem.) odnosno Hercega, udala se za bosanskog kralja Stjepana Tomaša Kotromanića te tako postala prva dama tadašnje zemlje Bosne. Djelovali su iz zidina kraljevskog grada srednjovjekovne Bosne – Bobovca (područje današnje Kraljeve Sutjeske).

Prijava korisnika Prijavi se