Izbično župa
random5.jpg

Već se petnaest godina za redom odnosno od samog početka obilježava Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u mjestu Viru kraj Posušja. Ove je godine program također počeo u 12h polaganjem vijenaca ispred spomenika poginulim braniteljima te misa zadušnica u mjesnoj kapelici Isusova Uskrsnuća.

ljuti_dolac_2010_brda1aSinoć, 19. lipnja 2010., u sklopu „Brijeških zvona“ ove se godine po prvi puta našla i menifestacija „Večer folklora – HKUD Sveta Ana“ s lokacijom u Ljutom Docu, organizatora, kako stoji i u samom nazivu manifestacije, HKUD-a Sveta Ana i samih mještana a glavni pokrovitelj večeri je bio, vjerni prijatelj svih kulturno umjetničkih društava g. Miro Kraljević. Slobodno se može naglasiti da je naš gradonačelnik zaslužan za više okupljanja ove vrste i da je svojom nazošnošću uvijek bio pri ruci za samu realizaciju.

brodsko_kolo_2010_1aGrad Slavonski Brod odnosno prostor tvrđave Brod je prošli vikend bio središte događanja vezanih za očuvanje hrvatske folklorne baštine. Grad je po tom pitanju gravitirao kako na području cijele Hrvatske tako i u susjednim državama.
Tom prigodom je privukao razna kulturno umjetnička društva, tamburaške i pjevačke sastave kao i mnoge ljubitelje folklora i narodnih običaja.

brda_ston10_2Udruga „Dalmaherc“ uz suradnju grada Stona je organizirala projekt „Most zajedništva - STON 2010“ u cilju bolje turističke promocije samoga grada i njegove građevine Stonskih zidina. Zidine su zaista fascinantne, nalaze se iznad samog grada i sa svojih 5,5 kilometara dužine zauzimaju 2. mjesto po veličini u svijetu. Naravno, Kineski zid drži čvrsto prvo mjesto sa svojih 2300 kilometara.

U sklopu Brijeških zvona 2010., i ove se godine održalo, „Silo na Uskrsni ponediljak“ kod Vrančine na Kočerinu.
Sala je i ovaj, 16. put, ponovno bila pretijesna za sve znatiželjne a ovoga puta proslavi i veselju nazočili su i članovi našeg KUD-a Brda-Izbično.

kud_brda_mali1aJubilarna, 200-ta emisija Turizam plus koja je snimana 19. studenog u hotelu Park u Širokom Brijegu bit će emitirana na programu Federalne televizije u subotu, 28. studenog 2009. u 7:00 sati a svi zainteresirani koji propuste ovaj termin, a love signal RTRS-a, moći će istu pogledati na programu te televizije također u subotu u 13:00 sati.

vecer_folklora2009_1aU sklopu manifestacije Briješka zvona 2009. u petak, 2. listipada u gradskoj športskoj dvorani Pecara održana je Večer folklora 2009. Nakon fotografiranja ispred Crkve na Širokom Brijegu i služenja Svete mise sudionici su se uputili u športsku dvoranu gdje je nastavljen cjelovečernji program.

Prijava korisnika Prijavi se