Izbično župa
random9.jpg
U ponedjeljak, 08. veljače, u širokobriješkom kinu "Borak" održana je promocija dviju knjiga i to „Ne plači, dobri moj anđele“ i "58" HOS u obrani Vukovara autora Damira Plavšića i Damira Markuša, vukovarskih branitelja.
Završni koncert velike turneje pod nazivom "Ora et labora“ Marko Perković Thompson održao je u prepunoj dvorani Pecara u Širokom Brijegu. Kako se i očekivalo zanimanje za ovaj koncert bilo je veliko, od Hercegovine, Bosne, Dalmacije, do onih pristiglih iz dijaspore.
U srijedu večer, 2. prosinca, u prepunoj dvorani Pecara u Širokom Brijegu održano je najavljeno javno snimanje glazbeno-scenskog spektakla Hrvatske radio-televizije ”Lijepom našom – Mostovi kultura”.
Članovi našeg HKUD-a „Brda“ prošlu su nedjelju nastupili u Kraljevoj Sutjesci, a na poziv lokalnog HFS „Bobovac“. Prekrasan i sunčan dan privukao je i mnoge poštovatelje blažene Kraljice Katarine Kotromanić, a posebno članove Franjevačkog svjetovnog reda – trećare kojima je Katarina zaštitnica.
Tešku financijsku situaciju u jednoj od najvažnijih socijalnih ustanova koja skrbi o djeci s poteškoćama u razvoju na području Zapadnohercegovačke županije prepoznali su građani Široko Brijega, ali i građani drugih mjesta u županiji koji su se u velikom broju odazvali pomoći Domu 'Marija naša nada' dolaskom na humanitarni koncert koji se održao u velikoj dvorani Zavoda svete Obitelji.
Prošli petak, točnije 18. rujna, članovi HKUD-a „Brda“ su u pratnji prijatelja „Sinova Hercegovine“ krenuli na put prema mađarskom gradu Pečuhu gdje su svi zajedno predstavili običaje hrvatskog naroda u Zapadnoj Hercegovini kroz pjesmu i plesove.
Putovanje je započelo u Izbičnu u 16 sati odakle je autobus s Izbičanima krenuo put Slavonije i Mađarske.
Nakon samo par tjedana, u Crnču je u subotu, 12. rujna, održana još jedna smotra folklora. Ovaj su put nastupili najmanji članovi širokobrijeških društava, odnosno onih u kojima djeluje i dječja sekcija a među njima i najmlađi članovi našeg HKUD-a „Brda“.

Prijava korisnika Prijavi se