Izbično župa
random2.jpg

dani_berbe1aKulturno-turističko-gospodarstvena manifestacija "Dani berbe grožđa" koja se održavala u Čitluku od 18. do 20. rujna svečano je zatvorena u nedjelju, 20. rujna. Između 17 KUD-ova iz BiH i susjedne Hrvatske, kulturno-zabavni program uveličao je i KUD Brda iz Izbična, svečanim mimohodom kroz grad Čitluk do središnje pozornice gdje su nastupili s uvježbanom koreografijom Hercegovine.

Nakon nastupa krenulo se u športsku dvoranu gdje su domaćini pripremili večeru za članove KUD-ova i goste.

cavoglave1aNa ovogodišnjoj proslavi Dana pobjede u Čavoglavama okupilo se nekoliko desetaka tisuća ljudi.
U bogatom kulturnom i zabavnom programu, koji je trajao gotovo cijeli dan pa sve do ranih jutarnjih sati, nastupili su i članovi KUD-a Brda iz Izbična, koji su od strane organizatora pozvani da uveličaju ovu svečanost.

BRDA_blato2009_1U nedjelju, 29.lipnja u Biogracima je održano 5. Blaćanko silo. Prve 3 godine je to bila obična lokalna manifestacija da bi se od prošle godine ona nazvala Međunarodnom smotrom folklora „Blaćansko silo“. Naziv svakako opravdava broj kulturno-umjetničkih društava svojom svirkom i igrom ali isto tako i broj posjetitelja koji su se brojali u tisućama.

sv_ante2009_uzarici1Na poziv organizatora naš KUD Brda ove je godine uveličao proslavu blagdana sv. Ante na Uzarićima. Kao i uvijek, vedri i raspjevani krenuli su autobusom iz Izbična oko 17.oo sati da bi nazočili sv. misi na Uzarićima u 18.00 sati.
Po završetku sv. mise nastavilo se druženje pod šatorom gdje je, uz ukusno pripremljena jela i pića, počelo druženje uz pokoju gangu - prvu naznaku kulturno-zabavnog programa koji je uslijedio.

Prijava korisnika Prijavi se