Prošli petak, točnije 18. rujna, članovi HKUD-a ?Brda? su u pratnji prijatelja ?Sinova Hercegovine? krenuli na put prema mađarskom gradu Pečuhu gdje su svi zajedno predstavili običaje hrvatskog naroda u Zapadnoj Hercegovini kroz pjesmu i plesove.
Putovanje je započelo u Izbičnu u 16 sati odakle je autobus s Izbičanima krenuo put Slavonije i Mađarske.

Nakon samo par tjedana, u Crnču je u subotu, 12. rujna, održana još jedna smotra folklora. Ovaj su put nastupili najmanji članovi širokobrijeških društava, odnosno onih u kojima djeluje i dječja sekcija a među njima i najmlađi članovi našeg HKUD-a ?Brda?.

Sinoć je u Crnču petu godinu za redom održana večer folklora pod nazivom ?Crnačko silo?. Organizator manifestacije je lokalno kulturno-umjetničko društvo ?Crnač? čiji su članovi i rukovodstvo ugostili, kako svoje mještane tako i mnoge druge posjetitelje iz različitih krajeva naših hercegovačkih područja.

Članovi našeg HKUD-a "Brda", još su jednom sudjelovali na festivalu "Spoj hrvatskog sjevera i juga ? Uz gangu i bukaru" koji se održao u Cisti Velikoj (HR) 08. kolovoza 2015. godine. Nastupili su s koreografijom Linđe te su na kraju uz zvuke glazbenog sastava iz Ljutog Doca rasplesali dio publike kao i gradonačelnika Zagreba g. Milana Bandića koji je bio glavni pokrovitelj ovog festivala te ga svojom nazočnošću također podržao.

Svetom misom na ostatcima ranokršćanske bazilike (V. ?VI. st.) koju je predvodio fra Vendelin Karačić i prigodnom pučkom veselicom, a pod generalnim pokroviteljstvom Grada Širokog Brijega i gradonačelnika Mire Kraljevića u Mokrom je održana tradicionalna manifestacija ?Na temeljima bazilike naše?.