Izbično župa

Nastupi

Svečanost proslave blagdana svetoga Ivana Krstitelja u širokobriješkom selu Knešpolje počela je  procesijom od mjesne crkve do izvora rijeke Crnašnice (Vrela svetoga Ivana) gdje se nakon procesije slavila sveta misa.

U organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, UHAKUD-a u BiH i društava Hercegovine, jučer je u Mostaru održan veliki humanitarni koncert „Društva Hercegovine za društva Bosne“. Koncertom se skrenula pozornost, te omogućila namjenska sredstava za pomoć kulturi, društvima koja su stradala u prošlogodišnjim poplavama.

Muški pjevački sastav našeg kulturno-umjetničkog društva „Brda“ sinoć je bio dio još jednog Sila na uskrsni ponedjeljak kod Vrančine na Kočerinu, ovog puta 21. po redu. Uz mnoge druge pjevače, guslare i diplare iz raznih dijelova Hercegovine i Dalmacije, Izbičani su prikazali nekoliko bećaraca s motivima najradosnijeg kršćanskog blagdana.

Prošlog je vikenda Novi Travnik bio domaćin tradicionalne smotre folklora u sklopu manifestacije Rujanski susreti 2014. godine. Program Susreta je trajao od 04.- 07. rujna. Započeli su koncertom tamburaških sastava na Trgu Općine Novi Travnik i folklornim koncertom u Fojnici a završili IV. sajmom tradicijskih obrta i rukotvorina.

Po sedamnaesti put za redom Izbičko polje protekle je subote bilo odredište nekoliko tisuća okupljenih na ovogodišnjoj proslavi Izbičijade. Dan nakon blagdana Velike Gospe Izbičko polje biva tradicionalno okupljalište mještana kao i onih brojnih raseljenih diljem svijeta, uz tisuće prijatelja i gostiju koji rado posjete ovu manifestaciju.
Mještani Jasenice tradicionalno već dugi niz godina proslavljaju blagdan Gospe od Anđela, zaštitnicu Jasenice. Program proslave započeo je trodnevnicom u srijedu 30.07.2014. godine u 19 sati te se nastavio u četvrtak 31.07.2014. i petak 01.08.2014., također služenjem svetih misa u 19 sati. 

Prijava korisnika Prijavi se