Svečanost proslave blagdana svetoga Ivana Krstitelja u širokobriješkom selu Knešpolje počela je  procesijom od mjesne crkve do izvora rijeke Crnašnice (Vrela svetoga Ivana) gdje se nakon procesije slavila sveta misa.

U organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, UHAKUD-a u BiH i društava Hercegovine, jučer je u Mostaru održan veliki humanitarni koncert ?Društva Hercegovine za društva Bosne?. Koncertom se skrenula pozornost, te omogućila namjenska sredstava za pomoć kulturi, društvima koja su stradala u prošlogodišnjim poplavama.

Prošlog je vikenda Novi Travnik bio domaćin tradicionalne smotre folklora u sklopu manifestacije Rujanski susreti 2014. godine. Program Susreta je trajao od 04.- 07. rujna. Započeli su koncertom tamburaških sastava na Trgu Općine Novi Travnik i folklornim koncertom u Fojnici a završili IV. sajmom tradicijskih obrta i rukotvorina.

Muški pjevački sastav našeg kulturno-umjetničkog društva ?Brda? sinoć je bio dio još jednog Sila na uskrsni ponedjeljak kod Vrančine na Kočerinu, ovog puta 21. po redu. Uz mnoge druge pjevače, guslare i diplare iz raznih dijelova Hercegovine i Dalmacije, Izbičani su prikazali nekoliko bećaraca s motivima najradosnijeg kršćanskog blagdana.

Po sedamnaesti put za redom Izbičko polje protekle je subote bilo odredište nekoliko tisuća okupljenih na ovogodišnjoj proslavi Izbičijade. Dan nakon blagdana Velike Gospe Izbičko polje biva tradicionalno okupljalište mještana kao i onih brojnih raseljenih diljem svijeta, uz tisuće prijatelja i gostiju koji rado posjete ovu manifestaciju.