Izbično župa

Nastupi

Nova destinacija izbičkih folkloraša je bila Tijarica, 26. srpnja na 11. folklornoj manifestaciji Dani komina, pure i bronzina u organizaciji udruge ''Pokrenimo Tijaricu''. Iako su prvi put u Tijarici svi su ostali pod dojmom i bili oduševljeni. Uz naše kulturno-umjetničko društvo Brda još su bila dva društva iz Hercegovine: HKUD Svi sveti - Jare i HKUD Kočerin - Kočerin.

Prošlog je vikenda održana još jedna večer folklora u Jarama. Organizator je bilo domaće društvo HKUD „Svi Sveti“ iz Jara a na 12. po redu manifestaciji je sudjelovalo 9 društava s područja Hercegovine i to:
Šesti festival folklora pod nazivom „Neka pjesma Bunom teče“, prošlog je vikenda održan ispred osnovne škole na Buni kraj Mostara. U programu su sudjelovali folkloraši iz Stoca, Rame, Dubrava te Širokog Brijega.
Obilježavanje i proslava blagdana sv. Ante na Uzarićima, i ove je godine bila upriličena u organizaciji HKUD-a Uzarići.
Pod nazivom "Vrati nam se običaju staru", domaćini su 8. godinu za redom organizirali večer folklora
Tri su dana prošla a dojmovi se još uvijek prepričavaju. Složnost župe je još jednom izašla na vidjelo, ovog puta na proslavi 97. godišnjice postojanja naše župe, odnosno proslavi sv. Josipa Radnika, zaštitnika župne crkve u Izbičnu.
Silo na uskrsni ponedjeljak kod Vrančine je ove godine doživjelo svoje, jubilarno, 20. izdanje. Ponovno su se na jednome mjestu okupili najbolji gangači, guslari i diplari s naših područja a pojedina kulturnoumjetnička društva su sa svojim pjevačkim sastavima izvodili razne pjesme i bećarce što su upotpunili program ovog jedinstvenog događaja na Kočerinu.

Prijava korisnika Prijavi se