Kako u naslovu i stoji, naziv je manifestacije koju članovi KUD-a Mokro organiziraju drugu godinu za redom. Ovoga puta je to bila nedjelja 21. srpnja gdje je program započeo u 17h svetom misom na ostatcima ranokršćanske bazilike u Dubokom Mokrom koju je predvodio fra Tomislav Puljić.

Obilježavanje i proslava blagdana svetog Ante u našoj općini je svakako najveće i najsvečanije u Uzarićima gdje je upravo sv. Ante zaštitnik njihove mjesne crkve. Posljednjih godina, najzaslužniji za proslavu je svakako njihov domaći KUD Uzarići koji je ove godine 7. put za redom organizirao kulturnu manifestaciju pod nazivom ?Vrati nam se običaju stari?.

Vrhunskim guslarima, diplarima, pjevačima i pjevačicama nije trebalo puno vremena da ponovno uštimaju svoje prste i glasove, nakon korizmenog vremena kada mnogi utihnu poštujući svoja kršćanska pravila i običaje.

Mjesna zajednica Dobrič-Provo-Grabova Draga uz suradnju Vodovoda Dobrič-Provo, župe ?Imena Isusova?, lovačke jedinice ?Orovnik? te kulturno-umjetničkog društva ?Vrila? su u subotu, 08. lipnja organizirali proslavu događaja ?Sveti Ante čuvaj Vrila naša!?. Ovo je treće u nizu okupljanje mještana župe Mostarki Gradac te njihovih gostiju uoči velikog kršćanskog blagdana svetog Ante.

U organizaciji širokobriješkog ogranka Zajednice žena HDZ-a BiH Kraljica Katarina Kosača, u četvrtak (13. prosinca) je u hotelu Park održana donatorska večer za pomoć radu Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać. Nazočnima je bio priređen prigodni kulturno-zabavni program a prepun stol vrhunskih hotelskih delicija je krasio jednu ugodnu atmosferu i druženje.