Mikulići, predgrađe grada Zagreba, prošlog je vikenda bilo domaćin raspjevanim i veselim gostima iz Mađarske i Hercegovine. Naime, u organizaciji Hrvatskog seljačkog pjevačkog društva Sljeme iz Šestina, u Mikulićima, u prostorijama Pongratzovog dvorca, u subotu 01. rujna upriličen je 38. Šestinski dan.

Već petnaestu godinu zaredom Izbičko polje mjesto je okupljanja mještana i brojne raseljene rodbine i prijatelja na jednom mjestu, neposredno nakon blagdana Velike Gospe. Kako je manifestacija "Izbičijade" postala nadaleko poznata tako se već godinama na ovom mjestu okupi nekoliko tisuća ljudi sa šireg prostora Hercegovine, dijela Bosne i susjedne Hrvatske.

U organizaciji HKUD-a Turčinovići iz Turčinovića u subotu, 04. kolovoza, se održala prva ?Večer kulturne baštine? u njihovom mjestu. Program je započeo u mjesnoj crkvi svetom misom koju je predvodio fra Dane Karačić i koja je bila prikazana za sve folkloraše i za njihov rad.

Veliki koncert Marka Perkovića Thompsona i njegovih gostiju - Mate Bulića, Opće opasnosti i Željka Bebeka, koji je održan 05. kolovoza na velikom platou iza crkve Hrvatskih mučenika, bio je finale proslave Dana domovinske zahvalnosti koja se već sedmu godinu za redom održava u Čavoglavama.

U sklopu manifestacije Dani Kočerina koja je pod okriljem Brijeških zvona, u nedjelju, 17. lipnja, je bila upriličena večer folklora u mjestu Kočerin pokraj Širokog Brijega.