Izbično župa

Nastupi

U sklopu manifestacije „Dani sv. Ivana Krstitelja“, u oraganizaciji HKUD-a "Rodoč", članovi dječje skupine našeg lokalnog HKUD-a "Brda" sudjelovali su u petak, 23.lipnja, na VII. smotri dječjeg folklora u Rodoču. Događaj je započeo u popodnevnim satima svečanim mimohodom 12 društava s područja Bosne i Hercegovine i Hrvatske od osnovne škole u Rodoču do obližnje crkve
U ponedjeljak, 08. veljače, u širokobriješkom kinu "Borak" održana je promocija dviju knjiga i to „Ne plači, dobri moj anđele“ i "58" HOS u obrani Vukovara autora Damira Plavšića i Damira Markuša, vukovarskih branitelja.
Završni koncert velike turneje pod nazivom "Ora et labora“ Marko Perković Thompson održao je u prepunoj dvorani Pecara u Širokom Brijegu. Kako se i očekivalo zanimanje za ovaj koncert bilo je veliko, od Hercegovine, Bosne, Dalmacije, do onih pristiglih iz dijaspore.
U srijedu večer, 2. prosinca, u prepunoj dvorani Pecara u Širokom Brijegu održano je najavljeno javno snimanje glazbeno-scenskog spektakla Hrvatske radio-televizije ”Lijepom našom – Mostovi kultura”.
Članovi našeg HKUD-a „Brda“ prošlu su nedjelju nastupili u Kraljevoj Sutjesci, a na poziv lokalnog HFS „Bobovac“. Prekrasan i sunčan dan privukao je i mnoge poštovatelje blažene Kraljice Katarine Kotromanić, a posebno članove Franjevačkog svjetovnog reda – trećare kojima je Katarina zaštitnica.
Tešku financijsku situaciju u jednoj od najvažnijih socijalnih ustanova koja skrbi o djeci s poteškoćama u razvoju na području Zapadnohercegovačke županije prepoznali su građani Široko Brijega, ali i građani drugih mjesta u županiji koji su se u velikom broju odazvali pomoći Domu 'Marija naša nada' dolaskom na humanitarni koncert koji se održao u velikoj dvorani Zavoda svete Obitelji.

Prijava korisnika Prijavi se