Sinoć je u Crnču petu godinu za redom održana večer folklora pod nazivom ?Crnačko silo?. Organizator manifestacije je lokalno kulturno-umjetničko društvo ?Crnač? čiji su članovi i rukovodstvo ugostili, kako svoje mještane tako i mnoge druge posjetitelje iz različitih krajeva naših hercegovačkih područja.

Svetom misom na ostatcima ranokršćanske bazilike (V. ?VI. st.) koju je predvodio fra Vendelin Karačić i prigodnom pučkom veselicom, a pod generalnim pokroviteljstvom Grada Širokog Brijega i gradonačelnika Mire Kraljevića u Mokrom je održana tradicionalna manifestacija ?Na temeljima bazilike naše?.

Svečanost proslave blagdana svetoga Ivana Krstitelja u širokobriješkom selu Knešpolje počela je  procesijom od mjesne crkve do izvora rijeke Crnašnice (Vrela svetoga Ivana) gdje se nakon procesije slavila sveta misa.

Prošlog su vikenda članovi našeg lokalnog kulturno-umjetničkog društva putovali u Zagreb, točnije u Mikuliće i Šestine gdje su sudjelovali na 41. Šestinskom danu, manifestaciji u organizaciji HSPD-a ?Sljeme? koji ove godine slavi 120. obljetnicu svoga djelovanja.

U organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, UHAKUD-a u BiH i društava Hercegovine, jučer je u Mostaru održan veliki humanitarni koncert ?Društva Hercegovine za društva Bosne?. Koncertom se skrenula pozornost, te omogućila namjenska sredstava za pomoć kulturi, društvima koja su stradala u prošlogodišnjim poplavama.