U subotu 23.srpnja 2016.g u 16 h, članovi HKUD-a "BRDA IZBIČNO" posjetili su Muć, mjesto u Dalmatinskoj Zagori kako bi sudjelovali na 15. međunarodnoj smotri folklora "Stara je škrinja otvorena". Nakon trosatne vožnje članovi HKUD-a su se u prostorijama škole spremili za nastup.

U sklopu manifestacije ?Dani sv. Ivana Krstitelja?, u oraganizaciji HKUD-a "Rodoč", članovi dječje skupine našeg lokalnog HKUD-a "Brda" sudjelovali su u petak, 23.lipnja, na VII. smotri dječjeg folklora u Rodoču. Događaj je započeo u popodnevnim satima svečanim mimohodom 12 društava s područja Bosne i Hercegovine i Hrvatske od osnovne škole u Rodoču do obližnje crkve

Završni koncert velike turneje pod nazivom "Ora et labora? Marko Perković Thompson održao je u prepunoj dvorani Pecara u Širokom Brijegu. Kako se i očekivalo zanimanje za ovaj koncert bilo je veliko, od Hercegovine, Bosne, Dalmacije, do onih pristiglih iz dijaspore.

U ponedjeljak, 08. veljače, u širokobriješkom kinu "Borak" održana je promocija dviju knjiga i to ?Ne plači, dobri moj anđele? i "58" HOS u obrani Vukovara autora Damira Plavšića i Damira Markuša, vukovarskih branitelja.

U srijedu večer, 2. prosinca, u prepunoj dvorani Pecara u Širokom Brijegu održano je najavljeno javno snimanje glazbeno-scenskog spektakla Hrvatske radio-televizije ?Lijepom našom ? Mostovi kultura?.