Jubilarni 5. festival ?uz gangu i bukaru? održan je sinoć, 13. kolovoza, u Cisti Velikoj, na lokalitetu Zadužbina. Među mnoštvom natjecatelja iz raznih krajeva Dalmacije i Hercegovine ove godine nastupilo je i naš KUD Brda. Izvedbom ženske gange i bećarca, muškog bećarca te solo dionicom našeg Drageca na diplama, publika je burnim pljeskom posebno nagradila premijerni nastup našeg KUD-a na ovom festivalu.

U vrlo dobroj organizaciji pod dirigentskom palicom Frane Rojnice, našeg britvičkog zeta, ovaj festival zaslužuje sve pohvale u smislu originalnosti i promocije kulturne baštine s ovih područja. Na ovaj jedinstven način promovira se staro narodno pjevanje i sviranje tradicionalnih instrumenata prvenstveno kroz mlađe naraštaje. Tako se ovaj festival, pored revijalnog dijela, u svom natjecateljskom dijelu posebnim nagradama zahvaljuje mladim talentima koji sudjeluju u programu festivala. Između dvojice nagrađenih, mladih talenata, jednu od nagrada osvojio je naš talentirani glazbenik i član Društva Drago Soldo ? koji je za kratki dio izvedbe na diplama dobio posebnu nagradu.  

Čast je to, dakako, i za cijelo Društvo koje je ovim kvalitetnim nastupom načinilo malu uvertiru u skorašnji nastup na ?domaćem terenu? na ovogodišnjoj Izbičijadi, gdje će nastupiti posebno uvježbanom koreografijom ?Slavonije?, jednu od najsloženijih koreografija, koju će premijerno izvesti kao jedini od članova amaterskih KUD-ova iz naše općine.

U nastavku nekoliko fotografija s ovogodišnjeg festivala "uz gangu i bukaru":

uz_gangu_bukaru1

uz_gangu_bukaru2

uz_gangu_bukaru3

uz_gangu_bukaru4

uz_gangu_bukaru5

uz_gangu_bukaru6

uz_gangu_bukaru7

uz_gangu_bukaru8

uz_gangu_bukaru9

uz_gangu_bukaru10

uz_gangu_bukaru11

uz_gangu_bukaru12

uz_gangu_bukaru13

uz_gangu_bukaru14

uz_gangu_bukaru15

uz_gangu_bukaru16

uz_gangu_bukaru17

uz_gangu_bukaru18

uz_gangu_bukaru19

uz_gangu_bukaru20

uz_gangu_bukaru21

uz_gangu_bukaru22

uz_gangu_bukaru23

uz_gangu_bukaru24

uz_gangu_bukaru25

uz_gangu_bukaru26

uz_gangu_bukaru27

Tihomir Crnjac