Mjesna zajednica Dobrič-Provo-Grabova Draga uz suradnju Vodovoda Dobrič-Provo, župe ?Imena Isusova?, lovačke jedinice ?Orovnik? te kulturno-umjetničkog društva ?Vrila? su u subotu, 08. lipnja organizirali proslavu događaja ?Sveti Ante čuvaj Vrila naša!?. Ovo je treće u nizu okupljanje mještana župe Mostarki Gradac te njihovih gostiju uoči velikog kršćanskog blagdana svetog Ante.

Program je započeo procesijom od mjesne crkve do obližnje kapelice posvećene svetom Anti, nakon čega je uslijedilo misno slavlje koje je predvodio fra Bernard Marić uz koncelebraciju fra Mile Vlašića. Fra Bernard se u svojoj propovijedi osvrnuo na ovozemaljski život sv. Ante, njegov način života i vjeru u Boga. Napomenuo je kako je sv. Ante posebnu pažnju posvećivao razlučivosti dobra i zla, te je sve nazočne prozvao da se preispitaju da li vide božju crtu između dobra i zla ili onu koju su osobno povukli.

Drugi dio službenog programa je bio posvećen kulturnoumjetničkim društvima koji su svojom pjesmom i plesom privlačili pozornost nazočnih. Uz naš HKUD Brda, nastupili su i domaći HKD Vrila te HKUD Rodoč i HKUD Uzarići. Program je vodio Marinko Karačić.

Bila je upriličena i večera za sve prisutne koju su organizirali mještani župe Mostarski Gradac, koji su još jednom pokazali složnost, volju i zadovoljstvo, te zajedničkim snagama osigurali još jedno nezaboravno druženje.

dobric 13 1Procesija od mjesne crkve do obližnje kapelice sv. Ante u Dobriču

dobric 13 2

dobric 13 3Misu je predvodio fra Bernard Marić uz koncelebraciju fra Mile Vlašića

dobric 13 4Načelnik općine Miro Kraljević je također svojom prisutnošću uveličao i podržao ovu proslavu

dobric 13 5

dobric 13 6Voditeljica Ana Ćavar je s mladim zborom uveličala misno slavlje

dobric 13 7

dobric 13 8

dobric 13 9Načelnik općine je otvorio kulturnu večer a prvi su nastupili članovi domaćeg HKD-a Vrila s koreografijom Splitskih plesova

dobric 13 10

dobric 13 11Naš HKUD Brda s koreografijom Hercegovine

dobric 13 12

dobric 13 13Članovi HKUD-a Rodoč

dobric 13 14

dobric 13 15

dobric 13 16HKUD Uzarići su nastupili s koreografijom Međimurskih plesova

dobric 13 17Pjevački sastav HKD-a Vrila

dobric 13 18Upriličena je i bogata tombola na kojoj je Ego Pavković odnijeo drugu nagradu bicikl

dobric 13 19Organizirana je večera kao i druženje za sve nazočne do kasnih noćnih sati
Više fotografija pogledajte u našoj foto galeriji.