Nova destinacija izbičkih folkloraša je bila Tijarica, 26. srpnja na 11. folklornoj manifestaciji Dani komina, pure i bronzina u organizaciji udruge ''Pokrenimo Tijaricu''. Iako su prvi put u Tijarici svi su ostali pod dojmom i bili oduševljeni. Uz naše kulturno-umjetničko društvo Brda još su bila dva društva iz Hercegovine: HKUD Svi sveti - Jare i HKUD Kočerin - Kočerin.

U cijeloj manifestaciji nastupalo je 11 KUD-ova, limena glazba, Triljske mažoretkinje te ženska klapa iz Sinja ''Ferata''. 
Polazak iz Izbična je bio u 16 sati te se na odredište stiglo oko 18 sati pa je počelo spremanje nošnji ali i glasnica jer su naši folkloraši nastupili s koreografijom Hercegovine, uz gangu i bećarac.

Nakon nastupa je slijedila zakuska u prostorijama škole. Poslije zakuske i izlaska ponovno vani do bine, dočekala nas je predivna slika. Na pozornici je stajalo pet članova jednog od ponajboljih hrvatskih tamburaških sastava ''Slavonske lole''. Uz mnoge svoje hitove a i mnoga kola pobrinuli su se da zabava potraje duboko u noć.

Kao što već znamo da naše društvo isprati sve goste tako je bilo i ovoga puta, jer se ostalo do kasno. Nakon polaska iz Tijarice uslijedio je nastavak zabave u autobusu uglavnom uz pjesmu ali se ponekad i zapjevala ganga i bećarac. Dolazak u Izbično je bio oko 4 sata u zoru, te je tako završila još jedna zabava, stekla su se nova prijateljstva i ostalo jedno lijepo sjećanje, a nadamo se da to nije posljednja takva zabava te da će ih biti još.