Sinoć je u Crnču petu godinu za redom održana večer folklora pod nazivom ?Crnačko silo?. Organizator manifestacije je lokalno kulturno-umjetničko društvo ?Crnač? čiji su članovi i rukovodstvo ugostili, kako svoje mještane tako i mnoge druge posjetitelje iz različitih krajeva naših hercegovačkih područja.

 

Tako su se na bini našla kulturno-umjetnička društva iz domaćeg Crnča, Izbična, Rakitna, Dobrkovića, Mokrog, Brotnja i Širokog Brijega (HKUD Hercegovac) kao i etno skupina ?Sinovi Hercegovine? koji su se predstavili s izvedbama plesova i pjesama različitih hrvatskih područja.

Nakon kulturno-umjetničkog dijela programa uslijedio je i onaj zabavni, gdje su se organizatori pobrinuli te priredili ugodnu zabavu s Josipom Ivančićem, Inom Tadićem i Dukom.

Pjesme, igre, gange i bećarca nije nedostajalo niti među organiziranim stolovima za zakusku i osvježenje te je tako u ugodnoj atmosferi prošlo još jedno ?Silo? u Crnču.

Bila je organizirana i tombola s mnoštvom vrijednih nagrada a najsretniji je dobitnik upotpunio svoje kućne stvari s još jednim led televizorom.