Završni koncert velike turneje pod nazivom "Ora et labora? Marko Perković Thompson održao je u prepunoj dvorani Pecara u Širokom Brijegu. Kako se i očekivalo zanimanje za ovaj koncert bilo je veliko, od Hercegovine, Bosne, Dalmacije, do onih pristiglih iz dijaspore.

S Hercegovinom i Širokim Brijegom Marko Perković Thompson osjeća posebnu povezanost što često puta i pokazuje. "Karakter moga kraja i ovoga kraja su identični tako da jednostavno često osjećam da tu pripadam. U Hercegovini imam dosta poznanika, nekoliko kumova i istinskih prijatelja." ? izjavio je Thompson uoči  koncerta.

To istinsko prijateljstvo i pripadnost već godinama njeguje s Izbičnom, odnosno, s nekolicinom prijatelja iz Izbična. Među njima se, svakako, ističe dugogodišnje prijateljstvo s našim Velimirom Vekom Pavković u čijem je domu, uoči koncerta u Širokom Brijegu, priređena dobrodošlica Thompsonu i brojnim prijateljima pristiglim iz Čavoglava i Splita.

Nekoliko sati provedenih uz zakusku i pjesmu kod domaćina Veke još jednom je potvrdilo spomenutu povezanost. Još jedan značaj ove povezanosti odvijao se uporedo s ovim druženjem u širokobriješkoj dvorani Pecara, gdje su na generalnoj probi pred koncert svoj nastup uvježbavali članovi našeg KUD-a  Brda.

Nekoliko sati kasnije tijekom izvedbe poznate Thompsonove pjesme, simboličkog naziva "Geni kameni", pred brojnom publikom pojavili su se naši folkloraši otplesavši dionicu iz završnog kola Gotovčeve opere "Ero s ovoga svijeta" ? što je izazvalo veliko oduševljenje publike.

"Geni kameni" očito čvrsto povezuju prijatelje iz Čavoglava i Izbična što dokazuje i ovo druženje s kojeg donosimo nekoliko fotografija u nastavku:


{youtube}aD9YJ3zKQZs{/youtube}