U ponedjeljak, 08. veljače, u širokobriješkom kinu "Borak" održana je promocija dviju knjiga i to ?Ne plači, dobri moj anđele? i "58" HOS u obrani Vukovara autora Damira Plavšića i Damira Markuša, vukovarskih branitelja.


Pisci opisuju kako je izgledala obrana Vukovara '91. godine iz prvih redova crte obrane, zapravo njihovih perspektiva. Događaj je popraćen glazbeno-scenskim nastupima KUD-ova "Mokro", našeg "Brda-Izbično" i "Crnač". Na videozidu su se također izmjenjivale fotografije i videoscene najprije ratnog i razrušenog Vukovara a kasnije obnovljenog i prekrasnih kadrova istočne Slavonije dok su čitači Marija Lovrić i Marinko Mikulić čitali ulomke iz knjiga koje su se predstavljale te večeri.

Zapažen nastup su imali najmlađi članovi HKUD-a "Mokro" koji su na početku programa predstavili hercegovačke pjesme i plesove. Nastavili su se igrati na pozornici kino dvorane sve dok se nije začuo zvuk opće opasnosti i detonacije mina i granata. Uslijedio je inscenirani kaos i vriska djece koja su pobjegla u improvizirano sklonište. Tada su kroz dvoranu ušli članovi našeg društva HKUD-a Brda noseći u rukama zapaljene svijeće koje su kasnije odložili u znak sjećanja na jednu poginulu djevojčicu, nakon što je ovaj tužan događaj opisan u prvom čitanju Marije Lovrić. Također je uslijedila tužna pjesma ?Zovi samo zovi? u izvedbi tamburaškog sastava našeg KUD-a ?Stare note? zajedno s muškim članovima društva. Druga je pjesma bila ?Ne dirajte mi ravnicu?, tužna i optimistična a ?Inati se Slavonijo? je pokazivala prkos i ponos. Sve je pjesme izveo naš tamburaški sastav na čelu sa Dragom Soldo.
Uslijedio je nastup ?Izbičana? s koreografijom Slavonije koji je pokupio velike pohvale i fantastične komentare, još s tim što se idealno uklopio u program večeri i priču koja se pričala kako za mikrofonima tako i na video zidu. Susjedi iz Crnča su otpjevali mušku i žensku gangu.

Na kraju je uslijedila pjesma ?Lijepa li si?, također u izvedbi našeg tamburaškog sastava, koja je izvela sve izvođače na pozornicu a cijelu publiku digla na noge, što je označilo kraj jednog prekrasnog i nesvakidašnjeg glazbeno-scenskog događaja u našem gradu.