Guča Gora je još jedna destinacija u velikom opusu nastupa članova našeg domaćeg HKUD-a "Brda". Srednjobosansko staro mjesto kraj Travnika sa crkvom i samostanom starim više od 150 godina, posjetili su u subotu,24. rujna, putujući zajedno s kolegama iz Posušja, članovima HKUD-a "Fra Petar Bakula" koji su također bili pozvani od strane domaćina, IFG "Sloga".

Program je započeo svetom Misom u crkvi sv. Franje Asiškog nakon koje je uslijedio kratki mimohod društava do obližnjeg kulturnog doma gdje su uslijedili nastupi. Smotru folklora "Poigrajmo naše kolo" otvorio je ženski sastav "Lašvanske dive" iz Nove Bile vrhunskom vokalnom izvedbom pjesme "Srebrena Bosna". Uslijedili su  nastupi kulturno-umjetničkih društava: IFG "Sloga" Guča Gora, HKUD "Brda" Izbično, HKUD "Naši korijeni" iz sela Bistrica kod Žepča, KUD "Kuševac" iz Đakova, HKUD "Fra Petar Bakula" iz Posušja, KUD "Posavski biseri" Slavonski Brod, IFD "Župa Potkraj - Turbe" iz Travnika te KUD "Kamešnica" iz Livna.
Nastupe je stručnim mišljenjem i ocjenom popratila i etnomuzikologinja prof. Branka Vidović koja je, uz publiku, s odličnim ocijenila gangu i koreografiju Linđe koju su izveli članovi našeg HKUD-a iz Izbična.
Uslijedila je bogata zakuska u obližnjem šatoru te ugodno druženje uz pjesmu i zabavu.