Folklor nije samo trusa i taraban, ganga ili bećarac, već je on puno više od toga. Folklor je, zapravo, mjesto gdje se mladi redovno okupljaju na svojim probama i mjesto gdje niču mnogi drugi projekti, pored onih folklorne prirode.

U nedjelju, 11. prosinca s početkom u 15 sati zbio se jedan od ovih drugih projekata, jedinstven i poseban u našem gradu, a i šire, Božićna priredba malih folkloraša. Događaj je bio, zapravo, rezultat i potvrda odlične suradnje svih širokobrijeških društava, i ne samo društva već i drugih ustanova i pojedinaca u Širokom Brijegu.

Jedna od ustanova je i Zavod Svete Obitelji na Puringaju u čijoj dvorani su se treću godinu za redom djeca, roditelji i voditelji društava okupili s istim razlogom, Božićnom priredbom. Uz ostalu rodbinu i prijatelje dvorana je bila popunjena do posljednjeg mjesta, da bi se gledali nastupi djece iz svih širokobrijeških područja.

Ukupno su nastupila djeca iz 13 širokobrijeških kulturno-umjetničkih društava, njih više od 350, predstavljajući se kroz igrokaze, pjesme i recitacije božićnih prilika i običaja. Sudjelovali su: HKUD "Biloševica", HKUD "Blaćani", HKUD "Brda-Izbično", HKUD "Crnač", HKUD "Knešpolje", HKUD "Kočerin", HKUD "Turčinovići", HKD "Vrila", HKUD "Uzarići", HKUD "Dobrkovići", HKUD "Hercegovac", HKUD "Mokro" i HKUD "Jare".

Događaj je imao i humanitarni karakter gdje su se prikupljali novčani prilozi za pomoć u radu doma ?Marija naša nada? odnosno djeci s poteškoćama u tjelesnom ili fizičkom razvoju. Ukupno se prikupilo 1426,00 KM, 55,00 EUR i 100,00 HRK.

Kako smo događaj zabilježili fotoaparatom, dio pogledajte u nastavku a više u fotogaleriji.

Foto: Toni Marić