U subotu i nedjelju 10. i 11. kolovoza s početkom u 21 sat na platou ispod hotela "Park", u sklopu programa obilježavanja Dana Općine Široki Brijeg i blagdana velike Gospe, održat će se manifestacija "Dani folklora i kulturne baštine" na kojoj će se predstaviti izvorno tradicijsko nasljeđe kao i kulturno umjetničko stvaralaštvo Širokog Brijega.

Uz bogatstvo folklora, narodne nošnji predstaviti će se tradicijska kuhinja kao i stari zanati. Posebnost večeri čini izbor najboljeg para u narodnoj nošnji kao i najbolje uigranog i opremljenog Društva koje će ocijeniti Stručni žiri koji će proglasiti i najbolje opremljen  štand.

Na manifestaciji će sudjelovati i umjetnici s područja Širokog Brijega i okolice koji će predstaviti likovno stvaralaštvo Širokog Brijega i Hercegovine. Organizatori manifestacije su Općina Široki Brijeg, Savez kulturno-umjetničkih društava Širokog Brijega i Vijeće mladih Općine Široki Brijeg.

Naš KUD Brda predstavit će se okupljenima u nedjelju s pripremljenom koreografijom Slavonije. Dragec Soldo i Marija Pavković predstaviti će narodnu nošnju našeg kraja za izbor najboljeg para u narodnoj nošnji.

Redoslijed nastupa HKUD-ova za nedjelju, 11.08.2013.:

1. HKUD "CRNAŠNICA" KNEŠPOLJE,
2. KUD "KAMEŠNICA" Otok na Cetini
3. HKUD "MOKRO",
4. HKUD "KOČERIN",
5. KUD "KONDRIĆANI"
6. HKUD "CRNAČ"
7. HKUD "BILOŠEVICA" RASNO
8. HKUD "JARE"
9. HKUD "BRDA" IZBIČNO
10.HKUD "BLAĆANI" BIOGRACI