Vrijeme iščekivanja najradosnijeg kršćanskog blagdana protekle nedjelje, 20. prosinca, obilježeno je kroz još jedno predbožićno druženje ispred osnovne škole u Izbičnu. Druženje koje pod nazivom "U susret Božiću" već petu godinu za redom organiziraju Mjesna zajednica Izbično i HKUD-a "Brda".


Po najavljenom programu okupljanje je započelo u 16 sati a malo zatim prostor ispred osnovne škole počeo se popunjavati brojnim mališanima u pratnji roditelja i ostalih mještana, rodbine i prijatelja.

Službeni dio programa ove godine otvoren je  pozdravnim riječima naših superiornih voditeljica, Katarine i Maje, koje su pozdravile sve prisutne i najavile ono što se očekivalo ove prohladne nedjeljne večeri. Prvi na djelu bili su naši mališani sjajnom izvedbom božićnog igrokaza za što su nagrađeni burnim pljeskom.

Nakon igrokaza uslijedilo je kićenje božićnog drvca ukrasima koje su naši mališani, u suradnji s roditeljima, sami izradili, potom su na ukrašenom drvcu upaljene i lampice. Djed Božićnjak je i ovaj put izazvao najveće oduševljene među najmlađima. S punom vrećom darova na leđima, koje je osigurala PODRAVKA D.O.O. - Široki Brijeg, na duhovit i zabavan način podijeljeni su prigodni darovi a zatim i zajedničko fotografiranje s Djedom Božićnjakom.

Druženje je nastavljeno u pjesmi i veselju uz glazbeni sastav "Stare note", te uz pripremljenu domaću zakusku vrijednih ruku naših domaćica i domaćina, kobasice i ćevape, te kuhano vino i ostale napitke.

Vrijeme blagdanske radosti i darivanja obilježilo je i ovogodišnje druženje kroz svoj humanitarni karakter. U sklopu manifestacije, pod sloganom "Srcem srcu", organizirano je dobrotvorno prikupljanje priloga za pomoć najpotrebitijih sumještana povodom čega se u kutiji postavljenoj pored bora našao iznos od 2.051,60 KM.

Za uspjeh ovog vida manifestacije upućujemo zahvalu brojnim srcima i rukama, ponajprije, mještana, domaćica i domaćina, našim mališanima, PODRAVCI d.o.o. - Široki Brijeg na darovanim paketićima za mališane, vinariji VINA ZADRO, mesnici GIPI - Čitluk, MEPASU - Široki Brijeg, AUTO CENTRU - Široki Brijeg, tvrtki ERONA - Široki Brijeg, STR SONJA ? Izbično, Veki, Kreši i Mariu Pavković, Ikanu, našem "Djedu Božićnjaku", članovima HKUD-a Brda, te brojnom timu na pripremi i organizaciji ove manifestacije kao svim ostalima koji su na bilo koji način pripomogli.

Ovogodišnju božićnu manifestaciju svojom nazočnošću podržali su i predsjednik Vlade naše županije Zdenko Ćosić, gradonačelnik Miro Kraljević, predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić, ministar branitelja Vlade ŽZH Mladen Begić,  pomoćnik ministra prometa i komunikacija Vlade Federacije BiH Pavo Boban i drugi.

Radujemo se novom susretu i sljedeće godine a do tada svima želimo Sretan i blagoslovljen Božić i Novu godinu.