U subotu, 12.studenog 2016 g. s početkom u 19:30h, u prostoru Svadbenog salona "Bošnjak" održana je druga po redu "Večer folkloraša" koja okuplja folklorna društva Širokog Brijega na ugodno druženje. Ovogodišnju manifestaciju podržalo je preko 230 članova iz 13 društava s područja našeg grada.

Organizatori ove manifestacije su članovi etno skupine "Sinovi Hercegovine" pod vodstvom Ivana Ćuže te Zdenko Damjanović, voditelj HKUD-a "Blaćani" -Biograci. Večer je započela kratkim govorom jednog od organizatora, Ivana Ćuže koji je pozdravio sve prisutne i kratko najavio sadržaj večeri.
Nakon pozdrava sva društva su imala priliku predstaviti svoja društva pjesmom, gangom i bećarcem koji su se nastavili i tijekom večere. Nakon večere uslijedio je zabavni dio programa uz tombolu koja je nasmijala sve prisutne te ples i pjesma do ranih jutarnjih sati.
Odlična atmosfera je ispunila i ovo druženje. Nadamo se da će ova lijepa manifestacija postati dio folklorne tradicije Širokog Brijega, naravno uz okupljanja u još većem broju.{youtube}ZaZIgDbrFm4{/youtube}

Više fotografija pogledajte u našoj fotogaleriji.

Katarina Crnjac