U nedjelju, 29.lipnja u Biogracima je održano 5. Blaćanko silo. Prve 3 godine je to bila obična lokalna manifestacija da bi se od prošle godine ona nazvala Međunarodnom smotrom folklora ?Blaćansko silo?. Naziv svakako opravdava broj kulturno-umjetničkih društava svojom svirkom i igrom ali isto tako i broj posjetitelja koji su se brojali u tisućama.Između 16 KUD-ova i preko 450 folkloraša igru i veseljele uveličao je i naš KUD Brda iz Izbična. KUD Brda inače postaje sve redovitiji gost pozvan na ovakve i slične manifestacije koje se odvijaju u našoj općini a u posljednje vrijeme i u široj regiji. Svakako je to rezultat marljivog i vrijednog rada, talenta i volje da se naša župa kvalitetno predstavi široj javnosti i na ovakav način.

Kako je pozornost odvraćala bina sa sudionicima službenog programa tako je i nebo privlačilo pažnju sa svojim kišnim oblacima ali niti jedna kap kiše nije pala na Biograce pa se domaćin našalio da se društvo iz Slavonskog Broda dobro molilo Gospi jer su taj dan posjetili Međugorje i brdo ukazanja. U takvim vremenskim prilikama fešte i zabave poslije službenog programa nije nedostajalo. Za to su se pobrinuli Jozo Vučić te grupa Odiseja koji su uistinu publiku držali zagrijanom i pregrijanom.

Uz zabavni program domaćini su se pobrinuli da kući ne odemo niti gladni niti žedni pa se u školskim prostorijama našlo par velikih stolova koji su svojim sadržajem također privlačili pozornost.

{youtube}XSGgMpIBXDA{/youtube}